sobota 5. prosince 2015

Probuď mě! - 11. kapitola

Vstříc spravedlnosti

Kolem poledne probudil Jamese podivný pocit v břiše. Pomalu vstal a rozhlédl se. Slunce už bylo vysoko na obloze a Steve nikde.
"Krrrrr...," ozval se ztrápeně jeho žaludek. Aha, má hlad! Konečně!  
Nadšeně vyběhl do kuchyně, zapomněl na veškerou slušnost a naskládal si na talíř snad vše, co v lednici našel. Pak jedl, ochutnával, cpal se, labužil, hltal a kombinoval různé chutě. Jídlo v jeho ústech konečně nechutnalo jako popel!
Když se dostatečně nasytil, začal uvažovat, co by měl udělat.
Kdyby se Stevovi něco stalo, určitě by se o tom mluvilo ve zprávách, přemýšlel. Popadl ovladač od televize a zapnul zpravodajský kanál. Nic. Tak je nejspíš na nějaké misi.
Bucky nechal televizi puštěnou, aby nebylo v bytě tak ticho a vrátil se zpět do kuchyně. Všiml si nenápadných dveří v jejím rohu, které před tím neprohledal. Tam přece... Tam byl přece zavřený!
Zvědavě nakoukl dovnitř. Místnost byla prázdná a její stěnu pořád zdobily ty ohavné řetězy. Bedny kolem stěn byly poházenější, než dříve a na zemi před barnesovýma nohama se povalovaly tři prázdné láhve od alkoholu. Bucky chvíli uvažoval, co tu dělají ale pak uslyšel v televizi své jméno.
Rychle přeběhl do obýváku a usadil se před obrazovku. Ve zprávách právě ukazovali jeho fotku, coby hledaného zločince. Pak se obráz změnil a James překvapeně vyjekl, když v televizi uviděl Steva. Moderátor odříkával:
"... v této souvislosti byl zatčen i Steven Rogers, známý jako kapitán Amerika. Vládní agentura SHIELD zatím obvinění nijak neupřesnila, ale je velice pravděpodobné, že s tímto Winter soldierem spolupracoval. Tento zmíněný "zimní voják" stále uniká dopadení a...,"
Bucky už ani neposlouchal. Steva zavřeli místo něj! Musí něco udělat! Vždyť jeho přítel je nevinný! Ale k vězení se nedostane nepozorovaný... vždyť teď musí jeho obličej znát každý newyorčan. A i kdyby se tam dostal, musel by v té vesnici všechny vystřílet, aby si kapitána mohl odvést. A to on nechce. Nezbývá tedy nic jiného, než přijmout tíhu svých zločinů.
S těžkým srdcem zvedl svůj telefon. Vytočil policii a poslušně operátorovi nahlásil místo svého výskytu. Půjde s nimi klidně. Nebude se bránit.
Za okny bytu se za minutku objevila policejní helikoptéra se světlometem. Svítila mu přímo do obličeje a její pilot křičel do megafonu:
"Neklaďte odpor! Jste obklíčen!"
"Ano ano já vím!" vykřikl Bucky podrážděně a na znamení rezignace zvedl ruce nad hlavu. Kolik let asi dostane? Deset, patnáct v chládku?
"Nebudu dělat problémy!"
Okno se roztříštilo a dovnitř vletěl granát se slzným plynem. No to snad ne! Bucky se rozkašlal a zakryl si oči. Uslyšel vykopnutí dveří a tlumené povely policistů z chodby. Donutil se otevřít oči a spatřil, že do bytu vpadla ostře ozbrojená zásahová jednotka v plynových maskách.
"Neklaďte odpor!" zařval jejich velitel a tvrdou ranou pěstí jej srazil k zemi. Dobrá, tohle si James asi zasloužil.
"Ani se nehni, zkurvysynu!" zařval trochu fanaticky policista a kopl je do břicha. Hej! To už je moc!
Dva z mužů zákona jej vzali za paže a vyvlekli jej z bytu. Snesli jej po schodech, naložili jej do policejní dodávky a rozjeli se k věznici. Barnes ještě rozdýchával výprask, ale rychle se přitiskl k oknu, aby mohl sledovat, kudy jedou. Když zabočili za roh jedné ulice a vynořila se před nimi oplocená a omřížovaná šedá budova, pounal, že jsou na místě.
Jeli blíž, Bucky si tu obludu prohlížel a nemohl se dočkat, až tam budou.
Už jedu Steve!

2 komentáře:

  1. Koukám, že už je stanoven přesný počet kapitol... No, těším se, hlavně jsem zvědavá, jak z toho ti dva vybruslí. Bucky mě vážně... ne, že překvapil, protože teď už je to Bucky, ale prostě je to velká změna oproti myšlení Winter Soldiera, a je to takové... příjemné a celkově správné. Ti dva prostě mají táhnout za jeden provaz... navzdory tomu, že nemám nic ani proti pairingu Stony :D Fajn kapitola :)

    Archea Majuar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, jsem moc ráda, že se povídka líbí. Povídku už mám dopsanou a teď už to budu jenom postupně přidávat. Přijde mi správné, aby si Bucky své zločiny, ač tedy zčásti nevědomé, odseděl ve vězení. Pak už bude mít čisté svědomí a bude se moci věnovat Stevovi :-D :3 .

      Vymazat