úterý 15. prosince 2015

Loki/ Bucky 9. kapitola

Zdravím.
Rozhodla jsem se tak nějak na střídačku přidávat tuhle a Thorki povídku. Dodávám, že ta druhá bude vcelku krátká, pouze na pár dílů. Zároveň už pomalu dopisuji vánoční část FrostShield, která je už teď je mnohem delší, než jsem původně chtěla. :)
Tady už je romantiky úplný minimum a pokus o nějakou akci. Dost jsem se vyřádila na Buckym, až mi ho bylo líto... mého vlastního zpropadeného díla! Vlastně tam tak nějak všichni trpní. Ale tak co už teď s tím? :D
Jo a taky tu tak nějak pořád přeskakuju mezi různýma postavama, když jsem je rozdělila.
I tak doufám, že se bude líbit, dalo mi to docela zabrat, tak určitě dejte vědět. Díky moc.
Maya



   Hned jak se Loki s Buckym přenesli do centra, šlo to všechno z kopce. Strhla se okamžitá palba, nestačili nic udělat. Bůh jejich útoky hbitě odrážel, kryl svého smrtelného společníka a voják střílel tak rychle a obratně, jak jen mohl. Nedávali pozor, ztratili pojem sami o sobě a rozdělili se. Naneštěstí si toho Asgarďan všiml, až když zůstal v místnosti úplně sám. Tedy úplně sám živý. jeho Bucky byl pryč.
    "Bucky!" Loki vykřikl. Pustila se do něj smršť kulek, ale to ho nezastavilo. Okamžitě je strhl všechny k zemi jednou sprškou magie.
   Poté ucítil tvrdou ránu do hlavy. Rozčílil se.
...
   Thor se po svém příteli prudce ohlédl, ztratil koordinaci a řítil se k zemi. Dopadl první na střechu, odkud se nešikovně skutálel a přepadl, tentokrát opravdu na beton. Bolest mu rychle prosvištěla celým tělem, musel skousnout zuby, ale celkově nic, co by hromovládce nerozchodil.
   Nestačil ovšem ani natáhnout ruku ke kladivu a ucítil kopanec do hlavy. Zaúpěl a zavřel oči.
...
   Ironman ze vzduchu střílel z repulzorů po stále rozrůstajících se nepřátelích. Hlava mu opět třeštila, nedokázal se soustředit. Pomalu klesal.
...
   Hulkovi se podařilo zpacifikovat lidí asi nejvíce. Vůbec se neovládal. Kulky se od něj odrážely a brzy pokrývaly obrovskou plochu na trávě kolem něj a jeho protivníků. Najednou se ho něco bodlo. Byla to obrovská rána i pro něj a on zavrávoral, hlasitě zařval a zhroutil se k zemi. Začal se zmenšovat. Ležel schoulený do klubíčka, křičel z důvodu šílených bolestí, když nabýval své lidské podoby. Celý se třásl.
...
   Clint procházel jednou z chodeb. Z dálky k němu doléhal řev, křik a palba. Zatraceně nekonečná palba! Zmizela mu Natasha. Jen se ohlédl a byla pryč, nestačil ani-
   Uslyšel něco za rohem. Natáhl se pro luk a napnul ho.
   Několik mužů v černých oblecích se vrhlo proti němu. Nezvládal dostatečně rychle natahovat pro šípy a srazili ho. Jedna prudká rána a omdlel dřív, než dopadl na zem.
...
   "Ozvěte se! Podejte hlášení!" Fury zoufale křičel, ale z komunikátoru se ozýval jen šum, občas nějaký výkřik.
   Agentka Hillová krvácela z paže, ale tak moc se to snažila nevnímat. Teď na něco takového rozhodně nemají čas!  V rukách svírala zbraň a divoce střílela okolo sebe. Už byla v budově, když ji další rána podlomila nohy.
   "Hillová!" zaječel Nick, než si všiml docela početné části armády před sebou. Dominoval jim menší muž s jizvou na tváři. 
   "Jak, že to bylo? Sjednotit Avengers? To je ale náhoda! Já je chci zničit." Spatřil jeho šklebící se obličej.
...
   "...itáne... berte se." Zamrkal, ale výhled měl stále rozmazaný. Někdo před ním stál. Muž. Muž s jizvou.
   "Nechci, aby jste o něco přišel."
   Steve byl připoutaný k židli tak silně, až mu na zápěstích vznikaly modřiny a sebemenší pohyb nepřicházel v úvahu. Mohl se jen stále rozostřeným pohledem dívat na toho muže, který se vítězoslavně šklebil.
   "Kolikrát vám to ještě budeme opakovat, kapitáne? Hydru zastavit nelze, nevím, co si myslíte! Není to organizace, není to... Je to součást naších životů. Když už to, do prdele, pochopíte?!" řval mu do obličeje.
   "A tenhle svět si zaslouží nějakou slušnou a výkonnou vládu nebo snad ne? Ehm... no nic. Vás," ukázal naň a pak sjel pohledem do rohu místnosti, kde ležel někdo další, kterého si Rogers do té doby nevšiml. "Vás si nechám až úplně na konec. Tohle bude ještě dlouhý den."
   Odešel od nich a někomu za dveřmi sdělil, ať je hlídají a hlásí se. Potom spolu osaměli.
   Voják v koutě tiše skučel a pod ním se pomalu tvořila kaluž krve. Oči měl bolestní zavřené a zuby zaťaté.
   "B- Bucky?" zachraptěl Steve. Tmavovlásek na něj krátce kouknul, načež z jeho úst vyšel další potlačovaný sten. Ruce si opět přitisknul k ráně na břichu.
   "Bucky, vydž." Bohužel nevěděl, co jiného by mu teď řekl.
...
   Thor se probral, když ho dva muži táhli někam pryč. Rozmáchl se a podařilo se mu oba složit k zemi. Rozhlédl se. Byl už v budově, konkrétně v bílé chodbě s několika menšími okny.
   Natáhl ruku a čekal na svou zbraň, když už upoutal pozornost dalších nepřátel.
   Stříleli po něm, nebylo za co se skrýt. Schytal několik ran do břicha a málem se mu podlomily nohy. Mjollnir dorazil právě včas a jedinou ranou si prodral cestu skrz ně.
   Zabočil za roh, propletl se pár místnostmi, dokud si nebyl jistý, že ho nesledovali. Položil kladivo a opřel se o zeď. Zavřel oči, vydýchával se a čekal, až ustoupí olest.
   Do téže místnosti vtrhl Ironman. Prorazil stěnu a spatřil unaveného boha.
   "Vážně, Vikingu?! Ty se tady flákáš a já se můžu strhat?!" Thor chtěl něco namítnout, ale zarazil se, když si prohlédl jeho brnění. Bylo poničené, potřeboval nutně spravit a Tony si strhnul masku, která už byla úplně napadrť.
   "Ti zmetci!" zařval tlumeně. "Normálně mi ji zkoušeli prostřelit nějakýma zasranýma zbraněma, co snad ani já neznám.... Moji nádhernou masku..."
   "Anthony, kde jsou ostatní? Nikoho zde není vidět a Steve... Steva trefili a... netuším, kam zmizel," řekl zdrceně.
   Na nějakou odpověď nebyl čas. Agenti Hydry na sebe nenechali dlouho čekat a v místnosti bylo najednou těsno.
...
   Natasha třásla s Clintem, který se už začínal probírat.
   "Clinte," šeptala. "Teď není na šlofíka čas."
   Posadil se a chytil se za hlavu. Žena vedle něj byla divoce rozcuchaná a v jedné ruce křečovitě svírala zbraň.
   Hawkeye vypadal, že chce něco říct, ale jeho přítelkyně si přiložila prst k ústům. Podala mu jeho luk, který se jí podařilo získat, ale z šípů neměla nic.
   "Musíme jít dál. Když se dostaneme do centra, můžeme jim zavařit systém a tím jim zamezit komunikaci, odpojit je od-"
   Zastavila se uprostřed věty, protože něco uslyšela. Barton pochopil a vyskočili z úkrytu.
...
   Lokimu už docházely síly. Z rohu jedné místnosti hypnotizoval dveře a zároveň se snažil zlomit systém kamer. Nacházel se v jednom z řídících center a odstranění všech zde přítomných, mu dalo docela zabrat.
   Na to, že jeto bůh z naprosto odlišné planety, se v technice docela vyznal. Pomohl si troškou magie a podařilo se mu vypnout kamery a zrušil řady počítačů.
   Uslyšel kroky.
   "Bratře," vyjekl Thor, když spatřil Lokiho u zařízení.
   "To jsem chtěl udělat já," zafňukal Tony, ale to, že se sotva udrží na nohách a nechává se podpírat hromovládcem, mu moc na důvěryhodnosti nepřidalo.
   Bůh se opřel o stůl a podíval se na Lokiho. Přes celou Thorovu tvář se táhla krvavě rudá rýha a měl roztrhnutý ret.
   "Nemáš tušení, kde se nacházejí ostatní?" Černovlásek zavrtěl hlavou.
   "Musíme se je vydat nalézt, avšak... nejdříve seženeme azyl Anthonymu."
   "Já jsem úplně OK," upozornil je Stark, ale selhaly mu nohy a on dopadl se žuchnutím na podlahu. Jeho oblek byl nyní pro něj až moc těžký.
   Loki kývl, zvedl ho a spolu s Thorem šli najít nějakou komůrku, kam by ho mohli uklidit.
...
   "Nat, rychle," sípal Clint. Celým svým tělem se snažil udržet stůl a pár dalších věcí, tvořící barikádu, u dveří.
   "Snažím se," vydechla Tasha a proklikávala se dalším bezbečnostním programem a staženými informacemi S.H.I.E.L.D.u. Bohužel, členové Hydry je nechtěli nechat být ani chvíli na pokoji.
   "Nat!"
   "... Už to bude... Mám to!"
   Popadla svou zbraň a vzala i tu Clintovu. Našli je cestou a dost se jim hodily.
   "Teď!" vykřikla a Hawkeye pustil baridkádu. Přiběhl k ní a společně začalit sestřelovat ty, kteří se k nim snažili dostat.
...
   "Loki!" Thor ukázal na menší místnost, ve které ležel na zemi doktor Banner ve své lidské podobě. Celý se třásl i když na něm nebylo možné vidět nějaká zranění.
   Tony se posadil k němu, tedy se tam spíše unaveně svalil, a snažil se zjistit, co mu je.
   "Vy běžte, postarám se o něj."
   "Anthony..."
   "Běžte! Zvládnu to," ujistil je a ukázal jim repulzory na svých rukách. "Ubráním nás."
   Loki kývl na Thora, zavřeli Starka s Brucem a plížili se chodbou dál.
   Zatočili doleva, kde si jich okamžitě všimli další. Podařilo se jim je brzy skolit.
   "Thore, oni hlídali ty dveře," řekl temný bůh a opatrně vlezl dovnitř. Jeho pohled sjel ze spoutaného kapitána a na Buckyho, nehybně ležícího v krvavé kaluži.
   "Bucky," zašeptal sotva slyšitelně. Okamžitě k němu doběhl a zvednul mu bledý obličej ze země. Odhrnul  mu z něj vlasy a pak zkoumal velkou ránu v břiše.
   Bůh hromu odložil zbraň a vrhl se ke svému Stevovi.
   "Jsi v pořádku?"
   "Já ano, ale Bucky potřebuje pomoc," dostal ze sebe Rogers, když ho Thor zbavoval pout.
   "Děkuju," zamumlal, když se mu to povedlo a a poklekli k vojákovi v bohově náručí.
   Loki mu rozthnul vrchní část kombinézy a se skousnutým rtem si prohlížel tu hlubokou ránu, která stále krvácela.
   "Nenene, no tak. Ještě mi nesmíš zemřít, vojáčku, ještě ne," šeptal Loki a měřil mu tep, sotva hmatatelný, ale žil. Poté se mu snažil omezit tok tělesné tekutiny z těla ven.
   "Ztratil hodně krve, leží tu už docela dlouho, myslím..." mumlal Steve. "Thore, dej mi plášť, musíme to stáhnout," vyjekl zoufale.
   Nacvičeným stylem mu obvázal tělo.
   "Teď ho odsud musíme dostat."
   "Prorazte mi cestu, já ho ponesu," rozkázal Loki.
   Thor na nic nečekal a vytáhnul na nohy i kapitána. V uchu se mu najednou ozval Natashin hlas z jejich komunikátoru.
  
   
   

5 komentářů:

  1. Tak jo,tohle jsem vážně nečekala,ale byla to naprosto dokonalá kapitolá.doufám že to všichni přežijí .

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem moc ráda, že se líbí :) A s tím přežitím... no, uvidíme :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ale notak. To je zlý :(
    Napsaný je to úžasně, ale....Buckýýýýýýýý TT.TT
    Těším se na další kapču a doufám v nějaké další winterfrost-cuddling moments :33

    OdpovědětVymazat
  4. V příští ještě nějak dodělám tu bitku, ale nějakej ťuťu moment tam musím dát nebo se sama zblázním :D

    OdpovědětVymazat