pondělí 5. října 2015

Na dvě strany

6. kapitola

Další díl Thundershield.
V příští kapitole se můžete těšit na doslova božského záporáka ;-) 
--------------------------------------------------------------------------------------------
Vešli do pokoje a Thor se utekl schovat do sprchy. Steve rozmrzele pohlédl z okna na moře a v dáli uviděl bóji. Měl nanejvýš zmatené a rozpolcené pocity.
Cítil radost ale zároveň bezradnost. Byl do boha hromu zamilovaný? Dříve se mu líbily pouze ženy... toto bylo něco nového. Cítitl k němu stále větší sympatie... ale lásku?
Zatoužil zeptat se svého přítele, co cítí on a tak čakal až ustane šumění sprchy a nervózně si formuloval otázku.
Postavil se řed dveře a Asgarďan po chvíli vyšel ven. Vypadal rozrušeně a než se ho kapitán stačil na cokoli zeptat, vyhrkl: "Musím na chvíli odejít. Počkej tu na mě prosím. Nikam nechoď!" Pak kvapně vyšel ke dveřím. Než odešel, řekl zmatenému Stevovi dvě naléhavá slova: "Nikam nechoď!"
Rogers rozmrzele nakopl nohu postele. Neřekl mu kam jde, takže musí trčet tady  na hotelu, dokud se nevrátí. A proč vlastně takhle narychlo odešel? Utekl snad ze studu? Nebo protože jej nemá rád a nechce jej ranit?
Steve nešťastně bloumal po apartmánu, až došel do koupelny. Hned u dveří jej zarazil nepřirozený chlad. Rozhlédl se kolem, ale nespatřil nic, z čeho by tento mráz vycházel. Nevěřícně tedy zavrtěl hlavou a otevřel okno, aby do místnosti pustil teplo z venku.
Po zbytek dne prostě jen nečinně ležel a čekal. Večer pak šel na večeři do hotelové restaurace, doufaje, že až se vrátí, najde už svého přítele na pokoji.
Živil v sobě zoufalou naději, když však odemykal dveře, už tušil, že se Thor nevrátil. Šel si lehnout, ale ve spánku mu bránily neodbytné obavy a pochyby. Když ráno vstával z postele, nepamatoval si, že by vůbec spal.
Ráno s ním bůh hromu nebyl a tak popadl láhev Sangrei z minibaru a hluboce si zavdal. Chtěl si láhev odnést do postele, ale v tu chvíli mu zazvonil telefon. Stark.
"Mám přesné místo Bannerova vězení. Je v nějaké staré opuštěné továrně na druhé straně ostrova. Nejde dohledat vlastník a žádná organizace zla v okolí vliv nemá. Mějte se na pozoru."
Steve se zamyslel: "Thor včera bez důvodu odešel. Pokud se neobjeví, půjdu tam sám."
"Žádná organizace zla a Thor zmizel?" zavrčel Tony: "Myslím, že nás zase přišel navštívit náš božský pošuk..."

Žádné komentáře:

Okomentovat