čtvrtek 29. října 2015

Loki/ Bucky 5. kapitola

   K večeru povolali Natashu a Clinta na misi.Tony se k nim tak moc chtěl přidat, aby nemusel tvrdnout v dusnu u něj doma. Fury mu to rázně zatrhl.
   Bruce se téhle časované bombě ve formě všem v jednom domě vyhýbal jako čert kříži.
   Na večeři měli těstoviny. Jarvis to oznámil Buckymu, který k překvapení všech opravdu přišel. Hladový.
   Thor si vyžádal hned několik porcí a spokojeně si pomlaskával. Winter soldier snědl svou porci, dokonce poděkoval a zmizel. Steve za ním jen smutně koukal.
   "Aspoň je zde," uklidňoval ho Thor.¨
   Loki se vytratil do svého pokoje, když se všichni začali opíjet. Tony přijal novou výzvu- opít zdrceného Rogerse i boha hromu, který se ho pořád marně snažil rozveselit.
   Za několik hodin později již byla tma a ve Stark tower se ozýval veselý smích a hlasitý zpěv. Loki nemohl spát a tak nespokojeně zavrčel. Nikdy by neklesl tak hluboko, aby si nahlas zpíval Wrecking ball a u toho si nechal ocucávat krk Thorem.
   Loki věděl, že jeho bratr projevuje ke kapitánovi náklonnost. No... jestli si bude Steve z této noci něco pamatovat, bude mu to víc, než jasné.
   Vstal a došel ke dveřím vedoucí do cizího pokoje. Zaklepal. Vážení, bůh neplechy, klamu a lži zaklepal.
   Vešel dovnitř a vojáka osvětleného jen lampičkou spatřil sedět u okna a shlížet na město. S lesklýma očima se na něj podíval. Loki k němu došel a posadil se vedle něj.
   "Rozumím ti," řekl jen.
   Z jednoho ze spodních pater uslyšeli Stevovo veselé zavýsknutí a Thorův smích. Tony stále zpíval. Loki se podíval na Buckyho a Bucky se podíval na něj. Oba vyprskli smíchy.
   "To je poprvé, co tě vidím usmívat se," poznamenal bůh. Najednou se zdál být až moc lidský, s obyčejnými emocemi. Vojákovi úsměv neopadl, jen oči mu lehce zazářily. Vypadal zkrátka... božsky.
   Barnes trošku zývl a dovolil si to, co žádný smrtelník nikdy před ním- opřel se o Lokiho rameno a zavřel oči. Byl unavený, chtěl spát. A bůh ho nechal. Sám se tomu podivil, ale nechal ho.
   Bucky začal oddychovat pravidelně a tvrdě usnul. Loki ho pak opatrně a nežně položil na postel. Sundal mu triko a než ho zakryl, ještě si prohlédl místo, kde končila jeho kůže a začínal kov.
   Odsunul mu vlasy z obličeje a lehce ho pohladil po tváři. Nikdy neviděl někoho tak fascinujícího a zajímavého. Muž se zavrtěl a spal dál. Loki si lehl k němu, zavřel oči a poslouchal tlumené zvuky spolubydlících, dokud se také neodebral do říše snů.
...
   Tony Stark se snažil zrovna dovolat Brucovi, což by se mu normálně pokusili vymluvit, jelikož město v jednu ráno na Hulka rozhodně připravené nebylo.
   Jenže Clint s Natashou byli pryč, Loki a Bucky spali- jim by to ovšem asi bylo jedno- a Thor byl příliš zaměstnán hezounkým kapitánem.
   Steve ležel na na gauči a spokojeně se nechal Thorem rozmazlovat. Ten mu již stáhl triko a mazlil se s jeho hrudí. Rogers ho odměňoval tichými vzdechy, hladil po zádech a čechral jeho dlouhé vlasy.
   Loki se ze spánku ušklíbl a Buckyho jednou rukou objal.
 

3 komentáře: