pondělí 19. října 2015

Loki/ Bucky 3. kapitola

   Bucky jim poskytl dost nových informací a jakmile jim sdělil adresu, kde měla mít Hydra jeden ze svých momentálních základen, vyslal tam Fury Avengers.
   "Vaši situaci vyřešíme po akci," řekl pak. To voják nijak neookomentoval. Ředitel S.H.I.L.D.u potom zmizel v jiné místnosti, aby se mohl spojit týmem přes komunikátory.
...
   Pomalu se stmívalo, když se vraceli zpět, všichni lehce potlučení a unavení.
   Bitva to byla krátká, avšak dosti náročná. Mnoho síly si na nás vybrala," sdělil Thor lidem na základně. Byl rozcuchaný a měl roztrhnutý plášť.
   Za ním šel Loki, dokonale upravený jako vždy. Natasha měla pár odřein, Clint byl vcelku v pořádku, Iron man měl na pár místech trochu potlučený oblek a Steve skončil s jen poničeným kostýmem. Hulku zatím někde uklidňovala Veronika.
   Winter soldier zvedl hlavu, když se někdo posadil naproti němu.
   "Pohybuješ se v zajímavé společnosti, musím říci. Byli takoví... sympatičtí," ušklíbl se bůh lsti. Bucky na něj jen zíral. Vypadal jako lev v kleci, co se snaží prohlídnout si svou obět skrz na skrz a vyčíst z ní co nejvíce. Loki vypadal podobně.
   "Vsadím se, že to nebyl jejich jediný úkryt."
   Na to odpověděl jen pokrčením ramen.
   "Řekl jsem vám, co vím. Hydra si nemůže dovolit moc chybovat a tak jsou veškeré informace utajené."
   Loki vzhlédl krátce ke kameře, pak zpátky na něj. Tentokrát se zatvářil skoro až soucitně, tak nějak lidsky.
   "Myslíš, že tě pustí?" Opravdu to nevyznělo výsměšně, což překvapilo i samotného boha klamu.
   "Za pokus to zřejmě stálo. K Hydře mě již nic nedrží. Jediné co chci, je dostat se odsud."
   "Máš kam jít?" Lokiho to opravdu zajímalo. Shledával vojáčka v některých ohledech jemu podobného, což se nestávalo jen tak u někoho. Prostě chtěl vědět, co má v plánu.
   "Něco si najdu."
   Dovnitř vešel Steve a okamžitě obdařil Lokiho zlým pohledem. Ten mu odpověděl úšklebkem a vstal. Naposledy kouknul na Buckyho, který je zaujatě sledoval. Bůh nad ním pozvedl obočí a ironicky dodal: "Je tvůj, kapitáne."
   Steve okamžitě zahrnul svého přítele/ nepřítele fakty ohledně jejich akce. Ten mlčel, ale poté se opět zeptal.
   "A co bude se mnou?"
   "To budeš řešit s Furym Ale já ti pomůžu, Bucky, jak jen budu moct. Jsi můj přítel, chci jen, abys to věděl. Tak moc bych si přál, aby sis vzpomenul."
   Oba sklopili zrak. Tak moc mu byl povědomý. Tak moc se snažil, ale... Kapitán Amerika nebyl jediný, na kterého právě myslel.

Žádné komentáře:

Okomentovat