čtvrtek 24. září 2015

Na dvě strany

3. kapitola

Kapitán se svým mimozemským společníkem vešli do hlavní haly, kde se měli setkat s agentem Burtonem. Byla to prostorná vzdušná místnost s velkými okny a moderními sedačkami a stolky, rozestavenými podél zdí. "Natasha utrpěla ošklivé poranění hlavy, tak ji Clint musel zavézt na pohotovost", vysvětlil Thor.
 Sotvaže to dořekl, rozevřely se dveře výtahu a do místnosti vešel muž v černém služebním obleku bez rukávů. Na zádech měl upevněný toulec se zásobou šípů a také luk. Bystré oči měl kryty černými brýlemi, přesto na něm šlo rozpoznat, že rozhodně není ve své kůži. "Zlomenina klenby lebeční", pronesl Hawkeye zachmuřeně: "Zůstala v nemocnici.".
Kapitán se zamyslel:"Tak tedy dobrá,"začal:"Clinte, můžeš nějak zjistit, kdo nás napadl a kde je teď? Jestli unesli Bannera a Starka, máme o důvod navíc, proč se za nimi vydat." Tázaný přikývl na souhlas a Steve pokračoval: "S Natashou počítat nemůžeme, takže já a Thor půjdeme..."zarazil se.
Ozvalo se jemné cinknutí zvonku výtahu a ten se rozjel pro někoho ve spodních patrech. Všichni tři si mezi sebou vyměnili zmatené pohledy. Velitel S.H.I.E.L.D.u je sice občas navštěvoval, tyto jeho kontroly byly však vždy hlášené dopředu. A nikdo kromě něj a Avengers do Stark tower neměl přístup...
Přijel ten, kterého nikdo nečekal, ale na základě zkušeností minulých čekat měl. Dveře výtahu se otevřely a dovnitř se vploužil Anthony Stark se spokojeně bezstarostným výrazem, který naznačoval vyšší obsah alkoholu v krvi.
"Páni, to byla pařba", protáhl spokojeně.Tmavýma očima přelétl pohledem všechny přítomné. Kapitán Amerika s boulí na čele vážným výrazem ve tváři, Hawkeye s úšklebkem neradostného pobavení a solidně nasraný bůh hromu.
Absolutní mír v Tonyho obličeji vystřídal zmatek:"Eh... Co se děje? Máte tu módní přehlídku?", neodpustil si vtip směrem ke Stevovi a Thorovi.
Steve jej už už chtěl okřiknout aby se začal chovat úměrně k vážnosti situace, než však stačil proměnit myšlenku v činy, vyrazil vpřed rozzuřený hromovládce.
Ohromnou silou vzal Starka pod krkem a přitiskl ho ke zdi. Nechápající Tony se pokoušel protestovat, byl však přehlušen bohovým řevem: "Do tvé věže se někdo vloupal a roztřískal to tu napadrť! Tyto dva jsem tu našel omráčené, agentku Romanovovou zraněnou a  Bruce jsem nenašel vůbec!", ztichl, pustil Antonyho a pomalu dýchal, aby se uklidnil.
Pak všichni se zájmem pozorovali Ironmana, kterému se v opilé hlavě pomalu skládalo, co se vlastně stalo. Z jeho zmateného výrazu se postupně stal přemýšlivý, pobavený, zděšený a nakonec odhodlaný."Musíme je najít."                               
Thor si znechuceně odfrkl.
Za malou chvíli k nim přilétlo brnění Ironmana. "J.a.r.v.i.s.i...", protáhl Tony, když se na něm oblek poskládal:"Lokalizuj zelenáče."Po chvilce hledání a výpočtů GPS se počítač ozval: "Tichý oceán; Havajské Ostrovy; Sever ostrova Manui." Rozhostilo se překvapené ticho, do něhož se ozval jen Tony Stark:"Hmmm Havaj... To je pane klikař."
Hawkeye se ušklíbl a zamířil k výtahu: "Zajedu zkontrolovat Nat. Poptám se, jestli si něco nepamatuje."
"Dobrá," začal opět velet Steve:"Tony, zaměř se na organizace zla s oblastí působení Manui. No a my dva,Thore, se vydáme na Havaj přímo."
Bůh hromu tázavě zvedl obočí:"Je to daleko."
"Musíme letět," opáčil Steve a snažil se nemyslet na to, kde budou teď shánět letadlo.
"Pak ano," přitakal s potutelným úsměvem Asgarďan a než kapitán stačil cokkoli udělat, chytil jej za límec a za jeho vyděšeného křiku s ním vyletěl oknem k obloze. 

Žádné komentáře:

Okomentovat