sobota 19. září 2015

Na dvě strany

Na dvě strany

Tohle je moje první fanfiction povídka.
 Je o docela netradičním páru: Thundershield.
Hezkou zábavu
*Niké*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. kapitola

Steve se probudil. Pokoj byl už intenzivně zalit paprsky dopoledního slunce. Byl zvyklý budit se brzy ráno, ale dnes bylo něco jinak. Pokusil se vstát, aby se podíval na hodiny, ale hlavu měl jako střep. S heknutím si lehl zpět a rozostřeným zrakem se zahleděl na okno. Čím déle na něj hleděl, tím více mu docházelo, že je potaženo čímsi, jako obří pavučinou... Rychle několikrát zamrkal, aby ho oči začaly poslouchat a on nyní docela zřetelně viděl, že přes celou okenní tabulku se táhne obrovská síť prasklin!
Chtěl rychle seskočit z postele. Naneštěstí pro něj, si ve své dezorientovanosti neuvědomil, že na žádné posteli neleží, tudíž neměl z čeho rychle seskočit. Předvedl jakýsi směšný kotoul a když dopadl, ucítil pod bosýma nohama střepy. Překvapením vyjekl a začal se spěšně rozhlížet kolem sebe.
Jeho přidělený pokoj ve Starktower vypadal, jako by tam vybuchla bomba: rozmlácený nábytek, strhané tapety, rozbitá okna a obrovská díra ve zdi. Zem byla poseta třískami, skleněnou drtí a kousky zdiva. No a uprostřed toho stál zmatený blonďatý voják Steven Rogers, známý také jako kapitán Amerika, jen ve spodním prádle a s boulí na hlavě, velkou jako švestka.
Z vedlejší místnosti, která sloužila jako koupelna se najednou ozvalo zaklení. Steve se okamžitě napružil a ostražitě zamířil ke zdroji zvuku. Připlížil se ke dveřím právě v momentě, kdy z nich vetřelec vyšel. Voják se instinktivně rozmáchl, aby protivníka skolil, ten však jeho ránu hravě odvrátil. Připravil se na odvetnou ránu, ta však nepřišla...
Stál před ním vysoký svalnatý muž se světlými vlasy a zachmuřeným výrazem v ušlechtilém obličeji. Oblečený byl v masivním kovovém brnění se vzorem blesků a plášti červené barvy. Thor Odinson. Bůh hromu si polonahého kapitána krátce změřil pohledem. Pak se jeho pohled zastavil na bouli a od střepů pořezaných nohách. "Jsi schopen bojovat?", zeptal se s vážnou tváří. Tázaný zmateně potřásl hlavou:"Bojovat? Proč? Co se stalo?"
Asgarďan odvrátil svůj pohled a s potlačovanými emocemi prohlásil: "Tebe, Natashu a Clinta jsem našel v bezvědomí v naprosto zdemolovaných pokojích." Kapitán America si v duchu přepočítával celý tým a pak s obavami v hlase řekl: "A co Stark a doktor Banner?"
Thorův pohled říkal to nejhorší: "Ti zmizeli"

1 komentář: