pondělí 21. září 2015

Na dvě strany

2. kapitola

Steve stál jako omráčený. "Kdo to udělal?" ukázal rozmáchle rukou na rozdrcený pokoj. 
"To zjistíme", zavrčel bůh hromu. Kapitán hořel touhou pátrat po ztracených vědátorech a  najít viníka té spouště. Náhle mu však zčistajasna vytanula na mysli skutečnost, že je vlastně ještě v trenclích a že se bude muset obléci. Pohlédl na Thora. Byl to sice jeho přítel a neměl před ním co skrývat, přesto se však vedle něj, oblečeného a ozbrojeného válečníka, cítil polonahý velice nesvůj. Asgarďan, jako by vycítil jeho rozpaky, zčervenal a spěšně vyšel ze dveří.
Steven rychle zamířil ke protější stěně pokoje.Vyhnul se přitom roztrhané palandě, spadlému trámu a zbytkům čehosi, co dříve bývalo drahé víno z meziválečných let. Kapitán odbyl smutnou červenou loužičku se slovy: "Stejně bych ho nevypil," a přešel ke stěně. Před očima všech vetřelců se zde skrýval tajný trezor, který byl, co Steve věděl, pouze jeho tajemstvím. Zatlačil na správné místo ve stěně a ven se vyklopila masivní kovová schrána s číselníkem a skenerem oční sítnice. Zadal patřičný kód a přiblížil oko ke skeneru. Na malé obrazovce hned vedle se objevila fotografie jeho obličeje, lemovaného blond vlasy, z něhož na něj zářily jeho modré oči.
Myšlenkami bůhvíproč zabloudil k jinému modrookému muži s blond vlasy. Ihned vzápětí ho však dostal z hlavy, jelikkož se trezor právě otevřel. Vyňal zevnitř svou kapitánskou uniformu a štít se symbolem hvězdy.
Když později vycházel z pokoje a pohlédl do modrých očí čekajícího boha hromu, neubránil se úsměvu. Jdou znovu do akce!

Žádné komentáře:

Okomentovat