středa 6. ledna 2016

Loki/ Bucky 11.kapitola (závěr)

   Přeji hezký den.
Trhá mi to srdce, ale tahle kapitolovka končí... Ten pár jsem si zatraceně oblíbila, takže to určitě není poslední povídka s těmahle dvěma. :)
Možná bych mohla udělat i nějaký epilog, uvidím.
Snad se vám celá série líbila, dejte vědět kdyžtak. :)
Maya



   Přistáli a přijali je v nemocnici. Buckyho okamžitě vzali na operaci  a Loki si chtěl mermomocí vydobýt být s ním, ale nenechali ho. Než jim začal vyhrožovat krutou smrtí jejich rodin, odtáhl ho Thor pryč.
   Steve měl rozsáhlé modřiny a odřeniny, ale horší zranění neměl. Tony ihned odpadl únavou, píchli mu jen něco na uklidnění a nechali ho prospat. Bruce poslali na kontrolu, zda látka v něj ustupuje. Thorovi se všechny rány hojily samy a tím okamžitě zaujal pozornost mnoha doktorů, kteří si ho posadili do ordinace a zkoumali blednoucí modřiny a srůstání kůže. Jediné, co mu jako památka zbude po tomhle dobrodružství, je světlá jizva na tváři, která jediná se pořádně nezhojila.
  Natashe zjistili slabý otřes mozku. Clint šel s Hillovou na prohlídku, kde jí dali něco, co jí zbaví toho šoku, který utrpěla a z kterého se stále třásla.
   Z nervózního ticha je rušili fanoušci a jejich blikání mobilů a fotoaparátů. Ne, že by je to nějak zvlášť obtěžovalo, ale konkrétně Thora rozčiloval fakt, že asi není dobrá doba k návštěvě svého milého. A Loki jen nespokojeně vrčel a mračil se, když jej sledovali při vysedávání před operačním sálem.
   Z dveří, na které už bůh lsti zíral několik hodin a stačil si všimnout všech nedokonalostí na nich a některé z nich dokonce stačil špetičkou magie opravit, vylezla sestřička.
   "Pan Barnes je stabilizovaný a mimo ohrožení života. Teď jen bude spát několik dní v důsledku léků."
   "Smím ho vidět?" toužil vědět a postavil se.
   "Je mi líto, ale k tomu nemáte oprávnění. Může za ním jen jeho rodina."
   "Nemá rodinu," podotkl prostě. "Vážně bych ho rád vidět, madam."
   "Je mi to vážně líto," špitla žena a vypadalo to, že to myslí upřímně. Byla roztomilá, to musel uznat a kdyby tam vevnitř nečekala jeho spřízněná duše, určitě by si na ni vyzkoušel, jak všichni dokáží podlehnout jeho šarmu.
   Loki vstal a využil toho, že už byl upravený, učesaný a jako vždy elegantně vymóděný a nahodil svůj typický okouzlující úsměv. Přišel k ní blíž, sledoval, jak se jí zablýsklo v očích vzrušením a nahnul se k jejímu uchu.
   "Vážně bych se k panu Barnesovi rád dostal, maličká. Vím jistě, že by ten doktor se zlatými kudrlinkami a hypnotickýma hnědýma očima by asi nebyl rád, kdyby mu někdo udělal něco s nádobíčkem a on tě pak neměl čím ojet," zašeptal a cítil, jak se strachem otřásla. Za tu dobu, co bydlel ve Starktoweru s Tonym se naučil podobných výrazů mraky a někdy to bylo i užitečné.
   "J- jak to v- víte?" vykoktala zděšeně a složku, kterou držela v ruce, k sobě nevědomky natiskla ještě víc a skoro do ní nehty proškrábala díry.
   "Tušíš vůbec, s kým máš tu čest? S nefalšovaným bohem lsti, klamu a neplechy, má drahá. Avšak tentokrát by tě každý utvrdil v tom, že v takovýchto situacích nežertuji a myslím vše zcela vážně," řekl tiše, ale přesto důrazně.
   "J- já t- to ještě zkusím zařídit," dostala ze sebe přiškrceně, zrudla a okamžitě se vypařila. Laufeyson tam zůstal stát a uchechtl se.
...
   "Tak, Bruce je v pořádku, brzo se z toho dostane a s nejvyšší pravděpodobností se pořád bude měnit v Hulka... Teď nevím, jestli je to dobrá nebo špatná zpráva," pokrčil Tony rameny poté, co se vzbudil a ihned zburcoval celý personál kvůli kávě a jeho doktůrkovi. "Zůstane tu ještě pár dní na pozorování."
   "Fajn, ještě za ním skočím," řekla Tasha a zmizela. Clint se se Starkem posadil a nevěřícně zakroutil hlavou.
   "Kolikátý je to kafe?"
   "Teprve třetí a navíc ti do toho nic není," zpražil ho miliardář. "Dlouho jsem jen vyspával a doma na mě čeká rozdělanej novej model, na kterej jsem už alespoň týden nesáhl. Musím být prostě vzhůru a dohnat to."
   Barton nad tím jen mávl rukou, protože se snad ještě nikdy nikomu nepovedlo přesvědčit Iron mana o opaku, když si něco usmyslel.
   O půl hodiny se vrátila Natasha s nějakou sestřičkou, s kterou se domluvila, že si mají pro Bannera přijet asi za 4 dny. Když dorazila k dvěma chlapům, věnovala Tonymu úšklebek, než se s ním rozloučila a i s Clintem odešla. Ten z ní pak po cestě snažil doloval proč.
   "Bruce ještě spal a na stolku ležel dopis v srdíčkové obálce a velká květina," pravila a zasmála se.
   "Nikdy bych do tebe neřekl, že budeš taková drbna," rýpnul si lukostřelec, ale taky se musel usmát při představě jejich playboye, jak se dvoří Bannerovi.
   "Sám jsi to chtěl vědět, tak co?" Praštila ho do boku. "Od tebe jsem nedostala kytku ani nepamatuju," oplatila mu jeho jízlivost.
   "Fajn, chceš kytku? Vykoupím celý květinářství," řekl rozhodně, chytil ji za ruku a táhl jiným směrem, než k autu na parkoviště, kam měli namířeno.
   "To neuděláš," škádlila ho dál.
   "Vsadíš se?"
   "Ne, jen tě budu u toho pozorovat," uchechtla se a společně zapadli do menšího krámu s květinami.
...
   Loki seděl v křesle u Buckyho nemocničního lůžka a četl si knihu. Našlo se tu hodně milých a občas i snadno manipulativních zaměstnankyň a tak dostal hromadu knížek, kterými se prodíral při čekání, než se jeho přítel vzbudí. Bylo tam něco o koních- moc vtipné- a někdo tam dokonce dodal celkově severskou mytologii, do které se docela začetl. Nahlas to komentoval i když ho vojáček neslyšel a stále spal. Měl se ale vzbudit každou chvílí a on u toho rozhodně chtěl být.
   "Nevím, jak by se Thor líbil kapitánovi v této zarostlé a rezavé podobě," ušklíbl se Loki a prohlížel si hromovládce vyobrazeného v různých podobách od různých malířů. Za chvilku však skončila kniha odhozená v rohu místnosti, když našel obraz svého nahého bratra od Henryho Fuseli.
   Zůstal sedět a listoval jinými knihami, ale žádná ho už nějak nezaujala.
   "Tak si představ, můj milý Jamesi, jak snadno si dokážu z tohoto personálu vytvořit novou armádu svých poskoků," zapřemýšlel nahlas.
   "Tak to ať tě ani nenapadne," zachraptěl muž vedle něj. Bůh okamžitě zpozorněl a usmál se.
   "Ale, ale, sotva ses nám probudil a už podáváš rozkazy, vojáčku? Něco takového by tě mohlo stát krk," varoval ho, ale radost z toho, že už je vzhůru, na něm byla více než patrná.
   "Chyběl jsem ti moc?" ignoroval Barnes jeho kousavé poznámky.
   "Budeš muset vyjít pouze s tím, když ti řeknu, že na smrtelníka jsi mne vcelku zaujal."
   Bucky se unaveně pousmál a zavřel oči. Cítil se ještě moc slabý, aby mu to mohl vrátit. Najednou však ucítil příjemné teplo druhého těla, které ho jemně objalo.
   "Chyběl jsi mi, avšak jestli o tom někomu řekneš..."
   "Budeš mě muset zabít, já vím."
   "Chtěl jsem říci ztrestat," šeptl Loki, pak se od něj trochu odtáhl, odhrnul mu vlasy, aby mu mohl vidět pořádně do očí.
   "Potřeboval by ses umýt," řekl mu s úsměvem.
   "To není moc romantické přivítání," vyčetl mu pacient.
   "Nikdy jsem netvrdil, že jsem romantik."
   Na to Barnes jen sklopil pohled, než mu na rtech přistál drobný polibek.
   "Více dostaneš, až opustíme tento příšerně omezující ústav," sdělil mu a pohladil ho. "A nyní si tě vykrmím," zašklebil se a vstal, aby došel sestrám říct o nějaké jídlo.
   "Jídlo v nemocnicích je hnusný, nechci žádnou kaši," zavolal za ním ještě Bucky.
   "V tom případě ti obstarám dvojitou porci," odpověděl mu Loki, než zmizel v chodbě a před ostatními se ani nesnažil skrýt to, jak se spokojeně culí.

6 komentářů:

  1. Jsem smutná že to skončilo líbilo se mi jak se loki a bucky špičkuji a byl to úžasný nápad na ten pár. Nemám nic co bych chtěla na té povídce vytknout. A moc děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentáře, to mě moc podporuje v dalším psaní. :)
      Maya

      Vymazat
  2. Ooooh, je mi hrozně líto,že už to končí, ale bylo to boží ^^ Epilog? Chci :3
    Ten konec, bože, miluju jak si dělaj naschvály a Loki se pořád snaží tvářit jako velký bůh, který nemůže podlehnout smrtelníkovi :3 Díky žes to psala a těším se na další povídky s tímhle párem ^^

    Amissa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že jsem si původně myslela, jak příšerný to vůbec bude, když jsem dopsala první kapitolu a přečetla si ji po sobě? :D Vážně jsem celkově docela překvapená, že se to líbí a tak podobně. :)
      Epilog tedy bude, dokopu se k tomu, už jen z mé lásky k psaní a taky... Buckymu, no. :D
      Děkuji za tvé komentáře, úplně je žeru. :3 Je to posedlost, kontrolovat každý den, zda je nová povídka a například moji ségru to neskutečně vytáčí, ale ví, že tvůj blog zbožňuju a nechává si všechno předčítat. :D Chci tím říct, že jsi jednoduše super! :3
      Maya

      Vymazat
  3. Objevila jsem Tě náhodou při pátrání po povídkách Steve/Tony příp. Steve/Thor. Musím uznat, že Tvé povídky mají něco do sebe - minimálně ten nápad. Možná by to tedy chtělo některé věci trochu víc rozvést, ale je to samozřejmě otázka autora, jak to cítí on. Tohle říkám, protože mi chyběli v poslední kapitole právě Steve s Thorem. Je to tak zanedbávaný pár, přitom s takovým potenciálem. Jinak pěkné. ;-) Takže podporuji Tvou tvorbu do budoucna, určitě se nevidíme naposledy. Děkuji. :-)

    Voldy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za chválu a podporu. Ujišťuji tě, že to rozhodně není poslední ThunderShield, protože ten pár miluji a patří mezi mé nejoblíbenější. :)
      Maya

      Vymazat