sobota 21. listopadu 2015

Loki/ Bucky 6. kapitola

Tak jo, zde je další část povídky s našimi oblíbenými zlouny. Je tam jeden takový "so fucking close" moment, což je takové otravné, ale příští kapču plánuju pojmout hodně romanticky, popřípadě trochu úchylně, uvidíme :D Takže přeji pěkné počtení.
Maya


   Bucky se probudil, když sluneční paprsky pronikly skrz okno a dráždily ho přes zavřená víčka. Trošku se zavrtěl a ucítil tělo vedle sebe. Krátký pocit zamrazení, vzpomínky na minulost, kdy se budil vedle studených a zohavených těl, kdy neměl vůbec nikoho, neustále zabíjel... Úplně ztuhl a Loki, který už byl vzhůru a zíral do stropu, si toho všiml. Zvedl pohled a zahleděl se do modrých, lehce vytřeštěných očí.
   "Dobré ráno," usmál se.
   James zmateně zamrkal, pak se ale trochu uvolnil.
   "Ty jsi tu zůstal ležet... se mnou?"
   "Už to tak vypadá."
   Na to se nedalo nic moc, co říct.
   Loki si podepřel hlavu rukou a druhou se zlehka dotknul místa, kde končila vojákova kůže a začínala kovová ozdoba a které ho už dost dlouho fascinovalo.
   "Nechci o tom mluvit," odpověděl na nevyřčenou otázku a sklopil zrak. Nehýbal se, bál se aby bůh svou ruku neodtáhl. Ten jen přikývl a nechal své dlouhé prsty tancovat po jeho holém hrudníku, poté i po břišních svalech a užíval si jeho chvění. Bucky už to déle nevydržel, svou zdravou rukou si ho přitáhl k sobě. Neúprosně ho držel za ty dlouhé havraní vlasy, cítil jeho teplý dech, až pootevřel ústa, naklonil se-
   "Pan Nick Fury vstupuje do budovy s agentkou Romanovovou a agentem Bartonem," oznámil v tu chvíli Jarvis se znatelnou mírou škodolibosti.
   Loki zavrčel a Bucky se stáhl.
   "Ještě není všem dnům konec," zašeptal bůh a společně vstali z postele.
   O pár pater níž klečel Steve na kolenou a s rudým obličejem se snažil proudit Thora, který se ho v polospánku snažil přitisknout k sobě.
   "Hmm... Stevie, pojď ke mně, no tak..." mumlal.
   "Thore... Thore, přestaň," snažil se mu vykroutit, ale jeho stisk byl pevný. "Blíží se Fury, musíš hned... vstát!"
   Bůh rozespale zamrkal, když do místnosti vešli tři lidé. Kapitán zrudl ještě více, podařilo se mu sundat ze sebe jeho tlapy a postavil se.
   "Ehm... Kde je Stark?" Steve by dal ruku do ohně za to, že jakkoliv to bylo nepravděpodobné, Fury zbledl.
   "Nemám tušení," odpověděl popravdě. Thor vedle něj se zabalil do deky a začínal se zvedat.
   "Tak to muselo bejt divoký. Příště mi musíte říct dopředu, abychom se s Nat taky mohli přidat. Hej, kapitáne, nechceš donýst vodu nebo tak něco? Jseš úplně rudej," zazubil se Clint a Natasha se tiše uchechtla.
   "Pu- půjdu ho najít," vykoktal Rogers a zmizel ve vedlejším pokoji. Blonďatý bůh odešel do koupelny a Fury přičichl k jedné flašce, co byla na stole a zašklebil se.
   Došli k nim i dva padouši a ostatní k nim vzhlédli.
   "Nevypadáte sťatě," konstatovala agentka.
   "To jsem rád," řekl Loki kousavě. Bucky všechny zhlédl neutrálním pohledem a pak odešel vyprázdnit ledničku. Bůh ho mlčky následoval.
   Tasha se rozhodla být trochu užitečná a sbírala láhve a střepy ze země. Pak se posadili a najedli.
   Když za nimi dorazil Thor, ještě s mokrými vlasy a vypadal už mnohem líp a střízlivěji.
   "Krušná noc?" rýpnul si jeho škodolibý bratr. Hromovládce místo odpovědi sáhnul po několika koblihách a zacpal si jimi pusu.
   Jako poslední se objevil kapitán s Tonym přehozeným přes rameno.
   "Sprcha ti udělá dobře, Starku," zcela ignoroval jeho protesty. Podíval se provinile na ostatní. "Našel jsem ho pod stolem v pracovně." Pak s ním zase zmizel.
   Po chvíli se zase objevil bez něj, mírně rozcuchaný, mokrý a udýchaný, se slovy, že se mu podařilo strčit ho do sprchy. Když si všiml Thorova, naprosto nevinného pohledu, znovu se zarděl. Posadil se k nim a za každou cenu se snažil skrýt to, že se mu nesedí zrovna moc pohodlně.
   Nikomu to ale samozřejmě neušlo a mírně se culili. Po trapně dlouhé době se přimotal i miliardář a nacpal do sebe hned několik prášků na hlavu. Okouzlující úsměv na jeho tvářil působil strašně strojeně a nepřirozeně.
   "Tak co se děje, piráte?" zacvrlikal a pak unaveně praštil hlavou o stůl.
   "Objevili jsme hlavní základnu Hydry, musíte se připravit na akci."

2 komentáře:

  1. Neeeeeeee! To...ah! Já tě zabiju! Nesnášim tě! Proč! To bylo až moc so fucking close! :D
    Ok, až na tenhle detail to bylo moc hezký ^-^ Steve byl vtipnej :D A Tonyho si úplně umím představit :DD Moc hezká kapča. Těším se na další :3

    OdpovědětVymazat